13. 3. 2011

Rýžová mísa s tuňákem a okurkový salát

Rychlá, zdravá a levná večeře je v dnešní době výhra. Já jsem se za léta experimentů s různými způsoby stravování, ulehčování si vaření, či zkrácení času jemu věnovaného, dopracovala k různým receptům a variacím na téma zdravá strava, rychle a levně :) :

rýžová mísa:
tuňák
kukuřice
cibule
rýže
olivový olje
cibule
  • v jednoduchosti je krása a tak uvařte rýži, než se uvaří můžete vedle do mísy nasypat kukuřici z plechovky, nakrájenou cibuli, tuňáka, sůl, přilejte olivový olej a nakonec přisypte uvařenou rýži...



 
salát:
okurka
slunečnicové semínko
bazalka - i sušená, čerstvá je však lepší
olivový olej
cukr
sůl
pimento sauce - pálivá
citron


  • jak nato - nakrájím okurku (podle toho jak jste zvyklí, na plátky muže být i na kostičky), ale nestrouhat, přisypu semínka, cibuli jen čtvrtku, nebo prostě spíš méně než více, koření, zaliji olejem, vedle do hrnečku si naleji vodu, přidám cukr podle chuti, na hrneček max. dvě lžičky, jinak už by to bylo asi moc sladké, ale někdo rád sladké, tak je to na vás, špetka soli, opravdu jen malinko, lžička citronu, nebo zas podle chuti, pimento sauce nebo třeba trochu chilli, pořádně promýchat a zalit salát, dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat