5. 2. 2012

Domácí chléb

Potřebujeme:
300 ml vody, 2 lžičky cukru, 2 lžičky soli, 1 lžička kmínu, 500 g hladké pšeničné mouky, 1 lžička inst. droždí

Jak na to:
Program základní KLASIK, kůrka světlá. Recept je vhodný pro úplné začátečníky. Část hladké mouky se dá nahradit celozrnnou nebo žitnou moukou, záleží na chuti a fantazii - např. 350 g hladké mouky + 150 g žitné chlebové mouky. A stejně tak voda se dá nahradit mlékem, pivem, podmáslím, jogurtem - nebojte se experimentovat. Pokud zachováte poměr tekutin a sypkých surovin, chleba se určitě povede. Jen pro jistotu hlídejte těsto při míchání a případně po lžících řeďte vodou nebo zahušťujte moukou tak, aby vznikla nelepící se koule.Po zvukovém signálu můžete samozřejmě přidat jakákoliv semínka.

Já k tomuto základnímu receptu přidala ještě slunečnicová semínka, rozinky, koření pěti vůní a koriandr - čerstvě namletý. Mouku jsme namíchala půl napůl hladkou a polohrubou. Tohle je výsoledek a chuťově je super. 


Žádné komentáře:

Okomentovat