28. 1. 2012

Interiéry

Chci vám ukázat a popsat jak vzniká mnou tvořený interiér. Nejdůležitější je schůzka s budoucím majitelem interiéru a obhlédnutí terénu :). Je důležité dovědět se co dotyčného baví a zajímá, jak dlouho má interiér sloužit a v jakém duchu bude zařízen. Důležitý je též výběr barev, protože barvy mají velký vliv na naší psychiku a ne každá barva je vhodná pro jakýkoliv pokoj. Pak následují návrhy v podobě skic a nakonec domluvení termínu realizace. 
Následující interiér je navržen pro malého Filípka, který má moc rád mašinky a pokojíček mu má sloužit nejlépe do doby až půjde do školy. Proto jsem na hlavní stěny volila provedení motivu v méně infantilním stylu, který bude nadčasovější a naopak "listelu" nad postýlkou jsem malovala opravdu v duchu dvouletého kluka :). Jeho maminka mi říkala, že od té doby co má pokojíček vymalovaný trvá trochu déle než se uloží, protože nejdříve musí vyjmenovat veškerý náklad, který mašinka veze. No není to super? Mě to rozhodně udělalo velkou radost, protože vím, že obrázky splnily svůj účel.

skica

 
realizace





Další pokojíček je pro holčičku ve stylu ilustrací Zdeňka Milera, který vytvořil naší nejznámější kreslenou postavičku Krtečka. Vznik tohto interiéru se však ubíral mnoha směry, jak uvidíte podle skic. Finální podoba nakonec vznikla až na místě. Někdy skicy spíše jen určí směr jakým by se tvorba interiéru mohla vyvíjet a jindy si zas klient vybere přímo jeden z mých návrhů, jako je to u pokojíčku s mašinkami.

skicy





 realizace







Jak se vám mé interiéry líbí?


Žádné komentáře:

Okomentovat